1. pokalna tekma – Črnomelj

Podelitev NAJ ŠPORTNIK 2021
15.04.2022
POKAL KONJIŠKEGA KONJA 2022 (Horse Cup 2022)
09.05.2022

V nedeljo, 25 aprila, je v Črnomlju potekala 1. Pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2022. Nastopilo je 353 tekmovalcev iz 48 slovenskih klubov. Za Karate klub Polzela je nastopilo 11 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Aleksej Benjamin Derča, Ažbe Mlačnik, Tim Riosa Novak, Matic Čeh, Julija Rožič, Aneja Jesenek Rojšek, Sven Jević, Tjan Mešič, Kaja Riosa Novak, Laura Bergant in Zoja AvžnerTekmovalce je vodil trener Luka Deberšek, za dobro sojenje na tekmi pa sta poskrbela Juš in Anika Jagarinec.

Zelo uspešni smo bili v športnih borbah, kjer smo Polzelani osvojili kar 8 medalj. V kategoriji dečkov je srebrno medaljo osvojil naš mladi up Tjan Mešič. Zelo uspešno sta v kategoriji ml. kadetov nastopila Sven Jevič, ki je osvojil 1. mesto v kategorij do 50kg in Matic Čeh, ki je osvojil 3. mesto v kategoriji do 45kg. Kot že velikokrat v svoji karieri sta v Črnomlju Zoja Avžner in Laura Bergant pokazali, da sta iz pravega testa. Ponovno sta bili nepremagljivi za vso svojo konkurenco in sta z zlato medaljo na tem tekmovanju pokazali zakaj sta se uvrstili na prihajajoče Evropsko prvenstvo. Vrstili so se nastopi naših tekmovalcev, ki so potrdili dobre treninge in nanizali odlične rezultate. Aneja Jesenek Rojšek in Aleksej Benjamin Derča sta v močni konkurenci v svojih kategorijah klonila v finalu in osvojila 2. mesto. Pri puncah pa se je zlate kolajne razveselila tudi Kaja Riosa Novak

Potrebno pa je pohvaliti tudi ostale tekmovalce, ki so prikazali dobre boje vendar ostali brez kolajne. 5. mesto sta dosegla Julija Rožič in Tim Riosa Novak brez repasaža pa je ostal Ažbe Mlačnik.