This image has an empty alt attribute; its file name is Logo-KKP-01-1-550x550.jpg

Karate klub Polzela ima dolgo tradicijo, začetki segajo že v leto 1978, ko se prične na Polzeli pod okriljem TVD Partizana organizirana vadba kontaktnega karateja - full kontakta, vodili pa so jo mojstri Budokai karateja iz Celja (Lazarevič, Tone Špiljak in drugi).

Najuspešnejši takratni tekmovalec Bojan Pušnik je v zgodnjih osemdesetih dosegal odlične rezultate po tekmovanjih bivše Jugoslavije in na mednarodnem nivoju, največji uspeh pa je kronal na evropskem prvenstvu v Londonu, z osvojitvijo 2. mesta v full contact karateju. V začetku devetdesetih let trenersko delo prevzame mojster karateja Anton Škorjanc, ki daje prednost športnemu karateju, društvo pa deluje kot sekcija Karate kluba Žalec, katerega mentor je Silvester Marič. Leta 1998 Branko Cimperman društvo registrira kot Karate klub Polzela. Od takrat društvo goji Shito-ryu karate in je član Karate zveze Slovenije, Shito-ryu Kofukan zveze Slovenije in Zveze športnih društev Polzela. Društvo se udeležuje različnih stilskih tekmovanj in seminarjev. Mentorja društva sta sensei Anton Maruša in shihan Keiji Tomiyama.

V prvih letih delovanja so po izjemnih športnih uspehih ali trenerskemu delu izstopali naslednji člani: Borut StrojinSanela Bešič, Damjan Herodež, Primož Pirc, Jurij Perger, Aleksander Steblovnik, Nedeljko Bikič, Beno Lazar, Dejan Cokan, Sara Zupan, Zdenko Bikič, Matej Perger, Špela Kumer, Luka Lazar, Darja Jeremič in številni drugi.

V svojih vrstah štejejo preko 100 aktivnih članov, ki trenirajo v različnih skupinah, poudarek pa je na izobraževanju osnovnošolske mladine.

Častni člani društva so:

  • Anton Maruša, 6.Dan
  • Livius Bunda, 5.Dan
  • Zoran Rodič, 5.dan
  • Vladimir Ilič, 3.Dan

Predsednik društva: Tomaž Deberšek (031 394 590)  tomaz.kkp@gmail.com
Podpredsednik društva: Branko Cimperman (051 325 888)