GRADO OPEN

Ekipno državno prvenstvo 2009
08.06.2009
Zaključek šolskega leta 2009
26.08.2009

Tekme, ene najboljših karate nacije na svetu, se je udeležilo skoraj 1000 tekmovalcev iz 90 klubov in reprezentanc, predstavnikov 8 - ih držav. Udeležila sta se je tudi dva naša karateista Matic Hribernik in Luka Deberšek slednji je osvojil tretje mesto.

Tradicija in kvaliteta so zaščitni znak prvega mednarodnega karate turnirja v jesenskem delu tekmovalne sezone in ta je tudi tokrat privabila številne močne evropske reprezentance. Nabito polna ter odlično pripravljena dvorana na obali Jadranskega morja je bila res pretesna in izredno vroča. Že več let se »Grada« udeležujejo tudi slovenski tekmovalci, ki močno konkurenco izkoriščajo za vpogled na trenutno pripravljenost. Velika večina nastopajočih so bili mlajši tekmovalci, saj je bližajoče se Svetovno mladinsko prvenstvo v glavnem mestu Maroka velik izziv. Po vzoru najboljših evropskih reprezentanc se je tudi KZS odločila na pripravljalne kampe, katerih se je udeležilo več kot 30 kandidatov za reprezentanco med nijmi tudi trije Polzelani (Luka Deberšek, Peter Hudournik in Matic Hribernik). Prvi teden v avgustu Murska Sobota /kondicija/ in tehnični del na Pokljuki 24.-29. avgusta. Rezultati v času polnih priprav niso ravno v prvem planu, a vseeno je občutek ko osvojiš medaljo tisti, ki ti da dodatnih moči k še bolj trdem delu in kar nekaj jih je bilo.

V kategorijah, kjer je število nastopajočih 50 in več je vsaka osvojena medalja vredna zlata, zato smo veseli, da je medalje osvoja tudi Polzelski karateist kandidat za svetovno prvenstvo Luka Deberšek.

V sklopu pripravljalnega obdobja za izbor reprezentance Slovenije za nastop na svetovnem prvenstvu novembra v Maroku našemu karateistu Luku Deberšku trenutno dobro kaže saj je na zelo močnem turnirju v Italiji >>GRADO OPEN<< osvojil tretje mesto.

Ponovil je dober rezultat na mednarodnem turnirju na hrvaškem >> MEĐIMURJE OPEN<< kjer pa je osvojil drugo mesto.