Croatia OPEN 2022, Reka

Kranj OPEN 2022
19.09.2022
3. pokalno državno tekmovanje
10.10.2022

Ta vikend je na Hrvaškem potekal eden največjih mednarodnih karate turnirjev v Evropi, 21. Croatia open 2022, ki se ga je v dveh dneh udeležilo 1299 tekmovalcev iz 19-ih držav. Karate klub Polzelo so zastopale slovenske reprezentantke, Zoja Avžner, Nika Šenica in Laura Bergant. Tekmovanje je štelo za kvalifikacije za prihajajoče Evropsko prvenstvo.

Konec tedna v septembru je na Reki na Hrvaškem potekal zelo močan mednarodni karateistični turnir "21th Croatia open", ki je v treh dneh privabil kar 1299 tekmovalcev iz 19 držav. Skupaj so opravili 1917 nastopov v katah in borbah. Karate klub Polzelo so zastopale slovenske reprezentantke, Zoja Avžner, Nika Šenica in Laura Bergant. Tekmovanje je štelo za kvalifikacije za prihajajoče Evropsko prvenstvo. 

Na odprtem prvenstvu Hrvaške so v močni mednarodni konkurenci člani KK Polzela preizkusili svoje znanje v športnih borbah. Tekmovanje je bilo še posebno konkurenčno, saj je za vse kadete in mladince predstavljalo zadnjo veliko preizkušnjo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, ki bonaslednji mesec potekalo v Konyi, Turčija. 

Najboljšo predstavo je prikazala Laura Bergant, ki je dosegla vrhunsko prvo mesto v kategoriji mlajše članice do 55kg (20 tekmovalk iz 8 držav). V predkolu je premagala tekmovalko iz Švice, Hrvaške in Italije v polfinalni borbi pa je suverno zmagala proti nasprotnici iz Srbije. V odločilni borbi  za zmago na prvenstvu Hrvaške je bila boljša od  nasprotnice iz Hrvaške in se tako veselila prvega mesta v zelo močni mednarodni konkurenci.

Vrhunske borbe je prikazala naša najstarejša predstavnica Nika Šenica, ki je osvojila odlično trejtje mesto v kategoriji članic do 61kg (12 tekmovalk iz 5 držav). V predkolu je premagala nasprotnico iz Hrvaške in Italije , v polfinalni borbi pa v zadnjih sekundah izgubila proti Švicarki. V repasažni borbi je premagala nasprotnico iz Italije in osvojila odlično 3. mesto.

Na tekmovanju je nastopila še Zoja Avžner, ki je žal klonila v prvi borbi.