3. pokalno državno tekmovanje

Croatia OPEN 2022, Reka
26.09.2022
1. KOFUKAN šolska tekma
02.11.2022

V soboto, 8. oktobra 2022, je v Športni dvorani v Šenčurju potekala tretja pokalna tekma pod okriljem Karate zveze Slovenije.

376 tekmovalcev iz 52 slovenskih klubov

Na tekmovanju je nastopilo 52 slovenskih karate klubov s 376-imi tekmovalci, ki so nastopili v katah in borbah, posamično in v ekipnih kategorijah. Karate klub Polzelo je zastopala 13-članska ekipa tekmovalcev, med katerimi so prednjačili najboljši tekmovalci v višjih starostnih kategorijah, kakor tudi novi tekmovalci, nekateri med njimi so nastopili prvič na večjem tekmovanju. Polzelani so se odrezali odlično, saj so zmago v športnih borbah osvojili, Nino Mlakar, Benja Mešič, Zoja Avžner, Laura Bergant in Kaja Riosa Novak. V finalu so klonili Maks Vidmajer, Matic Čeh in Ažbe Mlačnik. Zasluženega bronastega odličja pa so si z odličnimi boji priborili, Nejc Strojin, Aneja Jesenek Rojšek, Julija Rožič in Aleksej Benjamin Derča.

Tekmovanje smo odprli s tremi finali in odlično pričeli s tekmovanjem ter tako odično tlakovali uspešen dan za vse nastopajoče. Potrebno je pohvaliti in omeniti dva mlajša tekmovalca, ki sta izredno uspešno opravila svoje delo v najštevilčnejših kategorijah. Zmaga Nina Mlakarja v kategoriji dečki +40kg (14 tekmovalcev) in tretje mesto Julije Rožič v kategoriji mlajših kadetinj +50kg (16 tekmovalk). Maestralno predstavo pa je ponovno pokazala Laura Bergant, ki kaže vrhunsko pripravljenost in je trenutno med najboljšimi članicami v državi.

Iz tekme v tekmo boljši

Trener Luka Deberšek je bil z vsemi svojimi varovanci izjemno zadovoljen, saj so pokazali, da Karate klub Polzela vztraja v samem vrhu slovenskega karateja. Najbolj pomembno je da najmlajši tekmovalci odlično sledijo svojim starejšim vzornikom in so iz tekme v tekmo boljši.