Polzelski karateisti drugi najboljši klub na Mladinskem državnem prvenstvu

Kranj open 2021
27.09.2021
Slovenija Ljubljana open 2021
22.11.2021

Minilo je že drugo leto od zadnjega izpeljanega državnega prvenstva, kar je med karateisti prineslo kar nekaj vznemirjenja.  Čeprav smo šele na slabi polovici tekmovalnega obdobja, je minuli vikend vsekakor bil zelo pomemben. Namreč v Slovenskih konjicah se je v soboto, 2.10.2021, odvijalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Tekmovanje je zagotovo eden izmed vrhuncev tekmovalne sezone in je karateistom zelo pomembno, saj se pokaže kdo je v Sloveniji med boljšimi.

Ekipa polzelskih karateistov je po končanem prvenstvu osvojila 2.mesto med najboljšimi klubi!

Državnega prvenstva se je skupaj udeležilo 346 tekmovalcev iz kar 50 klubov. Na prvenstvu je tekmovalo tudi 14 bork in borcev iz našega kluba, ki so prikazali izvrstne borbe.

Tretje mesto v športnih borbah sta zasedla Tilen Riosa Novak (ml. člani -75kg) in Ažbe Mlačnik (dečki -40kg).

Drugo mesto so zasedeli Aneja Jesenek Rojšek (kadetinje do 54kg), Nika Šenica (ml. članice -68kg), Žiga Trbovšek (kadeti -57kg), Matic Čeh  (dečki -35kg), Lan Podpečan  (ml. člani -75kg), Kaja Riosa Novak (mladinke do 48kg). To pa ne velja za naše državne prvake, ki pokazali, da se trud in vsi treningi ter garanje na koncu tudi poplača.

Naslov državnih prvakov so si tako priborili Lara Kramberger (kadetinje do 47kg), Zoja Avžner (mladinke do 59 kg), Sven Jevič (dečki -45kg), Laura Bergant (članice do 55kg), Aleksej B. Derča (ml. kadeti nad 55kg).

V odločilni borbi za 3.mesto je Tjan Mešič žal izgubil borbo za 3.mesto in je tako osvojil nehvaležno 5. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov še naprej.

Lep športni pozdrav!