Fitnes


CLEAR YOUR MIND OF CAN'T v novem vadbenem centru karate kluba Polzela »D-Gym«

V prostorih nekdanje tovarne pohištva Garant na Polzeli, zraven prostorov Karate kluba Polzela, na cca. 150 m2 odpiramo vadbeni center D-Gym. Trenirali boste z vrhunsko, novo funkcionalno in fitnes opremo, pod nadzorom licenciranega trenerja ali samostojno, po zelo ugodni ceni. Nudimo pa tudi strokovno svetovanje glede prehrane in izbire jedilnikov. Pri nas boste uspešno zgubljali odvečne maščobe, pridobivali na kondiciji in mišični masi, se naučili pravilnega dihanja, izpopolnili gibalne vzorce in držo telesa ter še marsikaj. Vse podrobnosti pojasnjujemo v nadaljevanju te predstavitve.

Naše poslanstvo je spodbujanje zdravega načina življenja, s poudarkom na uravnoteženem razvoju gibalnih in drugih funkcionalnih sposobnosti človeka.  

V D-Gymu ste dobrodošli vsi, ne glede na starost, spol in športno pripravljenost.

Pri nas lahko trenirajo tako vrhunski, kot tudi rekreativni športniki in vsi ostali, ki si npr. želijo zgolj zgubiti odvečno maščobo, izboljšati telesno držo, povečati mišično maso ter izoblikovati svoje telo.

Vrhunska oprema

Trenirali boste z izredno kvalitetnimi ATX tekmovalnimi olimpijskimi palicami in utežmi, tekmovalnimi kettlebelli, peščenimi vrečami (sand bag), utežnimi žogami (medicinkami), foam rollerji, lacrosse žogicami, trakom TRX, core trainerjem, enoročnimi utežmi, napravo GHD, Power rope vrvjo, Powerteck Multy-system napravo, Power Rack napravo itd. Vsa oprema je nova.

Poleg dveh ločenih vadbenih prostorov imamo ločene in delno obnovljene tudi sanitarije ter garderobe.

DIVE® program

Za uresničitev ciljev strank smo zasnovali nov, inovativen in zabaven program treningov, ki ga v D-Gym poimenujemo DIVE®, pomeni pa kratico za naslednje prvine: Density - gostota, Intensity - intenzivnost, Volume – količina dela in Exercises - vaje. Vse te prvine se načrtno spreminjajo dnevno, tedensko, mesečno in letno ter tako vnaprej determinirajo treninge s katerimi uresničujemo cilje strank, ki jih želimo doseči. Namen programa je omogočiti strankam pravilno in uravnoteženo delovanje sklepov in mišic ter živčnega, srčno-žilnega in pulmonalnega sistema. Seveda, pa boste s tem programom tudi učinkovito zgubljali odvečne maščobe, pridobivali na mišični masi, kostni gostoti, zmanjšali bolečine v sklepnih sistemih, izboljšali gibalne vzorce, telesno držo, se poučili o pravilnem prehranjevanju in še marsikaj.

Vodeni treningi

Omogočeno bo samostojno treniranje, osebno trenerstvo in pa skupinsko vodenje treningov pod nadzorom izkušenega in licenciranega (FZS in FISAF) inštruktorja, ki bo preko vnaprej načrtovanih treningov za razvoj vzdržljivosti, moči, stabilnosti in gibljivosti vodil vadeče do zastavljenih ciljev. Diplomirana inženirka živilstva in prehrane pa vam bo nudila strokovno pomoč pri izbiri jedilnikov.

Vodeni treningi so razdeljeni na:

  • D-Gym Endurance – cilj je izboljšanje dihalnega oz. respiratornega in srčnožilnega oz. kardiovaskularnega sistema in s tem, poleg izboljšanja njihovih funkcionalnih sposobnosti, prispevati k boljšemu zdravju srca in ožilja ter učinkovitejši rabe kisika v telesu itd., kar so vse prednosti treninga vzdržljivosti. Treningi bodo razdeljeni na lahke do srednje težke in pa zelo težke treninge.
  • D-Gym Strength – cilj je načrtovano povečevati maksimalno telesno moč, eksplozivnost in stabilnost. Prednosti treninga moči so razvoj močnejših kosti, saj se s treningom moči poveča gostota kostne mase, posledično se zmanjša možnost osteoporoze. S treningom moči se pospeši metabolizem in s tem poveča t.i. kurjenje kalorij, kar pomeni manj maščobnega tkiva. Trening moči tudi izboljšuje stabilnost telesa, zmanjša možnost obolenja za artritisom, diabetesom, srčnih obolenj in še bi lahko naštevali.
  • D-Gym Mobility – cilj je izboljšanje gibljivosti v sklepnih sistemih in razvoj mišic trupa. Boljša mobilnost telesa pripomore k boljši stabilnosti in obratno, nadalje izboljšuje držo telesa, pripomore k zdravljenju določenih poškodb, lahko se uporabi kot ogrevalna tehnika pred treningi, tekmovanji itd.

Vse tri zgoraj omenjene vrste treninga pa med drugim izboljšujejo tudi koordinacijo, povezavo med živčnim in mišičnim sistemom, pomagajo pri izgubi odvečne maščobe, izboljšajo kondicijsko pripravljenost, izpopolnjujejo dihanje, pomagajo izboljšati mišični sistem, oblikujejo telo, učijo pravilen položaj hrbtenice, kolčnega in ramenskega sklepnega sistema oz. celotnega telesa nasploh itd.   

Testni trening in individualno spremljanje rezultatov treninga

Vsak član vadbenega centra bo pred začetkom treniranja opravil testni trening, na katerem bomo ugotovili zmogljivosti in morebitne omejitve vsakega posameznika. Rezultati tega treninga bodo služili kot podlaga za nadaljnje spremljanje napredka. Vsak vadeči bo namreč imel možnost evidentiranja posameznih elementov svojega  treninga, katerih evidence bo lahko hranil v osebni mapi na recepciji. Naš način individualnega spremljanja posameznega treninga in s tem sledenje ciljev vadečih, je unikat na področju vodenih skupinskih vadb v Sloveniji.

Občasno bomo v centru izvedli tudi testne treninge, s katerimi bomo preverili pripravljenost vadečih oz. njihov napredek.

Open D-Gym in okrogle mize

Za vse tiste, ki menijo, da vodenega treninga ne potrebujejo pa, kot je sicer omenjeno že zgoraj, omogočamo tudi povsem samostojne treninge v t.i. programu Open D-Gym.
Obdobno, bomo v naših prostorih organizirali »okroglo mizo«, kjer bomo vsakokrat odprli določeno temo s področja športa in jo podrobneje obdelali.

D-Gym je eden izmed cenovno najugodnejših vadbenih centrov v Sloveniji. 

Primeri vaj z našo opremo (slike so simbolične)