Mladinsko balkansko prvenstvo 2018 – Dubrovnik

Mladinsko državno prvenstvo 2018
26.11.2018
46th INTERNATIONAL KARATE TOURNAMENT »TRBOVLJE OPEN 2018«
10.12.2018

💪NUŠA ŽERJAV DO BRONA NA BALKANSKEM PRVENSTVU 💪

Od 30. novembra do 2. decembra v Dubrovniku poteka Mladinsko balkansko prvenstvo. Na prvenstvu se je zbralo 843 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav.

Že takoj prvi dan nas je razveselila Nuša Žerjav v kategoriji mladinke nad 59kg. Po treh suverenih zmagah se je Nuša uvrstila v polfinale, v zadnjih sekundah borb pa je žal izgubila vstopnico za finale. Tako jo je čakal repasažna borba za osvojitev bronaste kolajne. Nuša je borbo rutinirano zmagala in tako osvojila PRVO MEDALJO za Karate klub Polzela na Mladinskem balkanskem prvenstvu do 21 let.

Prvenstva so se udeležili tudi Tia Bikič, ki je na visoko oviro naletel že v prvem krogu. Na tatamije je stopil tudi Lan, ki je žal prvo borbo izgubil. Čez prvo oviro je prišel Mai Bašič Fekonja v kategoriji kadeti -52kg v drugi borbi pa je izgubil in tako ostal brez nadaljnjih bojev. Prva dva kola je zmagala Laura Bergant v četrtfinalu pa je žal izgubila in prav tako ostala brez boja za vidnejšo uvrstitev. Potrebno pa je izpostaviti Niko Šenico, ki je bila le točko oddaljena od osvojitve 3. mesta v kategoriji mladinke do 59kg, v repasažni borbi je izgubila borbo z rezultatom 1:0 in tako osvojila odlično 5. mesto.

3. MESTO - Nuša Žerjav (Mladinke nad 59 kg)

ČEŠTITKE!!!