2. kolo KOFUKAN šolske lige – Polzela

Podelitev športnih priznanj občine Polzela za leto 2017
29.01.2018
POKAL KONJIŠKEGA KONJA 2018 (Horse Cup 2018)
29.01.2018

V soboto, 27. januarja 2018, je Karate klub Polzela v svojem domačem kraju gostil Kofukan šolsko ligo. Tekmovanja so se poleg domačih udeležili še številni tekmovalci iz karate klubov Dinamik Celje, Hrastnik, Laško, Ljutomer, Nestor Žalec, Petrovče, Štore, Varaždin in Yuki Krško. Vsem se zahvaljujemo za udeležbo in jim čestitamo za vse pogumne nastope in odlične dosežke. Zdaj pa se posvetimo izjemnim dosežkom naših tekmovalcev. Čeprav je bila za nekatere to prva velika tekma, strahu niso pokazali, kjub temu, da so srca razbijala kot nora. Prav tako so tudi že izkušeni tekmovalci drug za drugim zasedali mesta na stopničkah.  V prvem delu tekmovanja so se zvrstili nastopi kat, tem pa so sledile športne borbe. Najprej so na tatamije stopili najmlajši. Tomaž Herodež je v katah osvojil srebrno in bronasto medaljo, Žan Luka Posedel srebrno medaljo, Sebastian Lipovec Garcia in Žiga Trbovšek sta si
oba prislužila tretje mesto, Zala Kramberger pa je osvojila dve bronasti medaji. Tudi Nejla Mašič je najprej osvojila bronasto  medaljo, z odličnimi nastopi v naslednji kategoriji pa si je prislužila še odlično prvo mesto. Prav tako je na najvišjo stopničko stopil Jernej Čotar. Aneja Jesenek Rojšek je v katah osvojila dve srebrni medalji. Posebna pohvala pa gre Alekseju Benjaminu Derči, ki je domov odkorakal kar z dvema zlatima medaljama. V ekipnih nastopih je tokrat nastopila le ena Polzelska ekipa, ki si je prislužila tretje mesto. KKP so zastopali tudi odlični borci in borke. Denis Herodež, Kristjan Turnšek, Jernej Čotar in Aleksej Benjamin Derča so osvojili tretje mesto, Aleksej pa si je v drugi kategoriji z nastopom v finalu prislužil še srebrno medaljo. Aneja Jesenek Rojšek je morala najprej v finalu priznati poraz, v svoji drugi kategoriji pa je isto nasprotnico premagala in tako domov odšla s srebrno in zlato medaljo. Izjemno smo ponosni tudi na Zalo Kramberger, Žiga Trbovška in Sebastiana Lipovca Garcio, ki so si s pogumom in suverenostjo priborili zlato.

Vsem staršem se zahvaljujemo, da svojim otrokom omogočate biti del tega čudovitega športa in ker verjamete, da je vaš otrok, ne glede na medaljo, vedno zmagovalec. Iskrena zahvala gre seveda tudi vsem karateistom in staršem za pomoč pri organizaciji, Luku Deberšku pa čestitamo za odlično izpeljano tekmovanje.

REZULTATI