1. pokalna tekma 2018 – Lucija

Klubske jope
28.03.2018
18. pokal občine Rogaška Slatina
15.04.2018

V soboto, 7. aprila, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2018. Nastopilo je 429 tekmovalcev iz 50 slovenskih klubov. Za Karate klub Polzela je nastopilo 14 tekmovalk in tekmovalcev in sicer: Aljaž Šuster, Sebstian Garcia Lipovec, Aleksej Derča, Maj Podpečan, Zala Kramberger, Ažbe Mlačnik, Mai Bašič Fekonja, Lan Podpečan, Kiara Šporn, Laura Bergant, Nuša Žerjav, Tiana Bikić, Šenica Nika in Zoja Avžner,Tekmovalce sta vodila trenerja David Vinidš in Luka Deberšek, za dobro sojenje na tekmi pa je poskrbel Juš Jagarinec.

V kategoriji kat se je pokazal velik napredek vendar pa Aleksej žal ni prišle do želene medalje.

Veliko bolj smo bili uspešni v športnih borbah, kjer smo Polzelani osvojili kar 10 medalj. V kategoriji malčic je bronasto medaljo osvojila Zala Kramberger. Zelo uspešno sta v kategoriji ml. kadetov nastopila Aleksej Derča in Maj Podpečan, ki sta pravtako osvojila 3. mesto. Kot že velikokrat v svoji karieri je v Luciji  Zoja Avžner pokazala, da je iz pravega testa. Ponovno je bila nepremagljiva za vso svojo konkurenco in je z zlato medaljo na tem tekmovanju napovedal boj za skupno zmago pokalnih tekmovanj. Nastopili so tudi izkušeni tekmovalci, ki so potrdili dobre treninge in nanizali odlične rezultate. Mai Bašič Fekonja je osvojil 3. mesto kategoriji kadetov do 52 kilogramov. Pri puncah pa se je bronaste medalje razveslila Laura Bergant, prijetno presenečje pa se je zgodilo v kategoriji kadetinj nad 54 kilogramov, kjer se je zmage v finalu proti Tiana Bikić veselila Nuša Žerjav. Na koncu pa so sledili še borbe mladincev in mladink tretjega mesta vsak v svoji kategoriji sta se veslila Lan Podpečan in Nika Šenica.

Potrebno pa je pohvaliti tudi ostale tekmovalce, ki so prikazali dobre boje vendar ostali brez kolajne. 5. mesto sta dosegla Kiara Šporn in Aljaž Šuster, brez repasaža pa sta ostala Ažbe Mlačnik in Sebastian Garcia Lipovec.