ZOJA AVŽNER OSVOJILA BRONASTO KOLAJNO NA OTROŠKEM BALKANSKEM PRVENSTVU!

Seminar Keiji Tomiyama
22.04.2018
V POSTOJNI OSVOJILI 12 MEDALJ
06.05.2018

Pravijo da je trdo delo pot do uspeha. To je na 23. otroškem Balkanskem prvenstvu potrdila polzelska karateistka Zoja Avžner. Zoja trenira karate že od malih nog in skupaj z njo rastejo tudi njeni uspehi. Konec aprila se je udeležila močnega mednarodnega prvenstva, ki je to leto potekalo v srbskem Beogradu.

V času od 27.-29.4. je v Beogradu potekalo 23. Balkansko prvenstvo za otroke do 14 let. To je najvišji možni nivo tekmovanja za otroke, na katerem je sodelovalo 796 najboljših karateistov iz Albanije, Bosne, Bolgarije, Hrvaške, Makedonije, Črne Gore, Romunije, Srbije, Slovenije in Turčije.
Po izboru selektorjev otroške karate reprezentance se ga je udeležila tudi karateistka iz Karate kluba Polzela - Zoja Avžner. 

Po dveh dneh bojev na Balkanskem prvenstvu smo nestrpno čakali nastop Zoje, ki je potekal na zadnji dan tekmovanja v nedeljo. Zoja je suvereno in samozavestno pričela s svojim nastopom. V prvem kolu je premagala nasprotnico iz Srbije, v drugem kolu pa žal izgubila proti močni nasprotnici iz Bosne. Njena želja po osvojitvi zlate medalje je splavala po vodi, vendar pa prvenstva še ni bilo konec. Čakali so jo repasažni boji za 3. mesto. Tu je prikazala dve odlični borbi, v prvi borbi je suvereno z 2:0 premagala Makedonko, v odločilni borbi za 3. mesto pa je premagal tekmovalko iz Bulgarije in tako dosegla odlično 3. mesto. 

Zoji za ta izjemen uspeh iskreno čestitamo in ji želimo, da bi jo borbenost, moč in znanje spremljali tudi na vseh nadaljnih tekmovanjih.